Taggar

,


Äntligen har jag en stund över, här kommer receptet på super goda krämbullar.

Grundrecept på vetebullar ca 18-24 st
1 msk kardemummakärnor som mortlas
3dl mjölk värms upp till 37 grader
50g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150g mjuktsmör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl

Hur man gör degen vet nog de flesta :)

Vaniljkräm

5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50g mjukt smör

Koka upp mjölken med delad och urskrapad vaniljstång. Ta ur stången efter uppkoket.
Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt.
Smält smöret i den varma krämen under vispning.
Vispa krämen slät
Kyl krämen i kylen eller i isbad.

Krämbullar

Gör vetedegen och vaniljkrämen enligt recepten ovan.
Dela degen i 18 bitar, forma dem till runda släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem något och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm. Eller gör ett hål och sleva i krämen med en sked.
Grädda bullarna gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 7-8min och låt dem svalna något.
Pensla bullar med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det kommer på vaniljkrämen i mitten.

Så ladies, lycka till

– Posted using BlogPress from my iPhone