Etiketter

, , ,

I lördags åt vi lite kräftor här hemma och då passade jag på att test laga en Kantarell paj.
Den här är super enkel och jätte god.

kantarellpaj

Kantarell Paj

3dl Vetemjöl
150g Smör
3 Ägg

Blanda ihop Vetemjölet och smöret, tillsätt Äggen.
Låt degen vila i kylen under plast i 5 minuter.
Kavla ut degen i en pajform med löstagbara kanter.
Förgrädda i 225 grader i 7 minuter

200g förvällda Kantareller
1 Gul lök
3dl Crème Fraiche
3 Ägg
Salt och Peppar
Riven ost

Fräs löken i lite smör blanda i de förvalda kantarellerna
Blanda Crème Fraichen och Äggen, salta och peppra efter smak.
Fördela ut Löken och Kantarellerna i pajskalet och häll över Crème Fraiche blandningen.
Ströver lite riven ost.
Grädda i 225 grader i ca. 30 minuter.

Annonser