Gårdagens middag var bland det godaste jag ätit på länge. Passar perfekt att bjuda på en fredag eller varför inte alla sina vänner.
Lätt och enkel, kanske inte riktigt barnens favorit men det slank ner.

balsamico kyckling 1

Balsam Kyckling  4 pers

4 kyckling filéer ( eller gör som jag och dela den på mitten)
1Krm svartpeppar
1tsk salt
2tsk oregano
8 skivor bacon
2dl grädde
2msk balsamvinäger
1msk kycklingbuljon ( jag hade i en riven grönsaksbuljong)
2 pressade vitlöksklyftor

Ställ ugnen på 225 grader
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Rulla in dem i bacon och lägg dem i en ungs fast form
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, buljong och vitlök.
Häll över kycklingen och stek dem i mitten av ugnen tills kycklingen är klar. Jag hade dem i ugnen tills baconet var knaprigt.

Serveras med ris eller ungs rostade rotfrukter.

balsamico kyckling 2

Vi åt kycklingen med ris (barnens favorit) och en sallad med vitkål, morot, majonäs och vitlök. En favorit nu på hösten.

tummen upp

Tummen upp tyckte Naomi tills hon fick se att det var äppelpaj till efterrätt och då går det inte att äta längre.

 

Annonser