Taggar

20121013-131437.jpg

Ute är det ruggigt och kallt, vad passar då bättre än en riktigt mustig höstgryta?

1kg kött av älg eller nöt (jag valde fransyska) som du bryner lite i smör för att få en fin stekyta.

Skala några morötter
1stor gullök sim du klyver
5vitköksklyftor
Lite kålrot i stavar
1,2 dl vatten
3köttbuljongtärningar
Svartpeppar korn
1msk soja
1dl gott rött vin
Svampar efter smak (jag hade i trattkantareller och kantareller)
3 lagerblad
1 liten torkad chili för att få lite hetta.

Släng allt i grytan efter att du stekt köttet, låt små puttra till köttet är mört ca 1 timme per kg.

Servera med kokt potatis eller ris. Nybakat bröd och det röda vinet.

Det bästa med hösten är maten, vad tycker du är bäst!

Puss och Kram