Taggar

, , ,

kardemummakaka

KardemummaKaka med vaniljsås

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
100 g smör, rumstempererat
2 ½ dl mjölk
1 ägg

Vaniljsås

125 g smör
1 dl mjölk
2 msk florsocker
4 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så det blir finfördelat.
Blanda ner mjölk och ägg och häll upp smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda ca 35-40 min.
Gör under tiden vaniljsåsen. Smält smöret och häll i mjölk och florsocker. Koka 2 min och dra kastrullen av plattan. Tillsätt vaniljsockret (Vaniljsockret får absolut inte koka, då blir smaken besk!) och låt såsen stå och dra ca 15 min. Såsen ska vara rinnande.
Dela kakan i två lager, lyft av kakans lock och häll på vaniljsåsen på den understa delen sätt på locket och pudra över lite florsocker innan servering.