Etiketter

, ,

PB139027

Silviakaka

4 ägg
4dl socker
4dl vetemjöl
4tsk bakpulver
4tsk vaniljsocker
2dl vatten

Glasyr
100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
1 äggula

Börja med att klä in en mindre långpanna i bakplåtspapper, ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna till sist tillsätt vattnet och rör smeten slät.
Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Beror lite på din ugn.

När kakan är färdig och den står och svalnar rör du ihop glasyren.
Smällt smöret i en kastrull, at av från värmen och rör ner sockret och vaniljsockret (vaniljsocker får absolut inte koka då blir den besk) vispa ner äggulan.
Låt glasyren svala. När både kakan och Glasyren svalnat brer du ut glasyren över kakan och strör lite kokos eller annat gott över.

PB139036

Jepp trollungen var med idag. Kakan fick klart godkänt av henne, speciellt glasyren.

Annonser