kanelbullesockerkaka

Igår bjöd vi grannarna på sent 11kaffe. Passade på att testa detta väl bloggade recept, och kan lugnt säga att jag är helt såld. Så gott och smakar som kanelbullar men går så mycke snabbare att slänga ihop än originalet.
Perfekt alternativ till den vanliga sockerkakan.

Kanelbullesockerkaka

8-10 bitar
175g smör + 3msk
2½dl strösocker
2 ägg
3dl gräddfil
4½dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1msk bakpulver
1krm salt

Fyllning
1dl strösocker
3msk kanel

Rör ihop smöret (175g) och sockret poröst, blanda ner ett ägg i taget, därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö ut hälften av fyllningen och fyll på med resten av smeten. Strö ut resten av fyllningen på toppen och klicka ut 3msk smör.
Grädda kakan i 175 grader i ca 30-40minuter. Den ska inte vara kladdig så testa med en sticka.

En ny favorit på fikabordet

Ses senare