Etiketter
Idag stod min lillebror för lunchen, han serverade ägg Benedict.
Har aldrig ätit det förut men varit väldigt sugen på att testa. Mélanie var den första att smaka.
Hollandaisesås
250 g smör
3 st äggulor
1msk dragonvinäger
½ pressad lime
Salt
peppar
Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund. Skeda ur allt vitt som flyter upp till ytan så det blir en klar smörsky kvar.
Blanda äggulor och vinägern i en skål som du ställer i ett vattenbad.
Vispa ända tills såsen tjocknat
Tag av från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
Smaka av med citron, salt, peppa
1. Pocherade ägg
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
Låt det sedan sjuda.
Knäck äggen ett i taget försiktigt ned i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter.
Plocka upp äggen med hålslev.
Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
Servera äggen med en smörstekt brödskiva och stekt skinka.
Super gott, verkligen. Längtar redan till nästa gång. För det här kommer att serveras här hemma fler gånger. Tror till och med att Micke skulle tycka om dem.
Och här har ni dagens kock, min Lillebror Benjamin.
Nu ska två busfrön hämtas hem från förskolan/Dagis
…ja du verkar ha fullt upp med massor av ungar och en kille som jobbar borta i norge….hur orkar du? :)
Suss
Ja du Suss, allt går bara man vill.
Men visst är det kämpigt ibland :)
KRAM