Hej från ett grått och regnigt Oslo, just nu känns det rätt långt borta med jul. Fick lite halv panik i morse när vi räknade dagarna kvar till Jul med barnen. Bara 5 dagar kvar!
En stor önskan på barnens önskelista är SNÖ och tyvärr ser det inte speciellt ljust ut på den fronten. Men under kan hända.

Har ni alla julklappar i Box? Vi har en klar, så helgen och den 23 blir det att hitta alla klappar.
Tror inte vi varit välförberedda en endaste jul ännu, men jag älskar att trängas i butikerna dagen innan jul om inte till och med på julafton för att få sista klappen i Box.
Det absolut bästa med att vara ute i sista stund måste nog ändå vara alla tips man får för att inte tala om alla rabatter. På julafton har tex. nästan alltid mellandagsrean startat och du har möjligheten att fynda.

Igår blir det inte många klappar för barnens rum är till brädden fyllda med leksaker och garderoberna svämmar över. Men något jag vill ge mina barn är upplevelser och kvalitetstid.
Vi bestämde oss när vi flyttade från lilla sunne till stora Oslo att vi måste ta tillvara på utbudet som ges här och alla möjligheter. I år blir det tunna packet med bio biljetter och så är Disney on Ice bokat i slutet av Januari med farmor och Jeppson.

Har suttit och funderat fram och tillbaka på det här med julklappar, som sagt våra barn har det mesta och är egentligen inte i behov av mera leksaker eller kläder ( visst det behövs alltid kompletteras i garderoben och rensas bort) men egentligen är det inget de riktigt behöver, var inte rädda de kommer inte att bli utan paket, visst ska de också få klappar av tomten men inte i allt för stora mängder.
Jag vill ge dem TID.
Kvalitetstid, när Micke och jag kan koppla bort allt annat och bara vara med dem och se dem. Tiden vid middagsbordet räknas inte och inte heller fredagsmyset utan tid som bokats åt bara dem. Små äventyr tillsammans som familj.
Barn nuförtiden har så mycket materialistiskt men tid finns det inte. Föräldrarna stressar under vardagen och helgerna går pt att göra allt som inte hunnits med under veckan.
Enligt mig är tid den bästa presenten, och det behöver inte alltid vara form av biljetter gav något slag utan det kan vara skogspromenader, pyssel, pussel och spel.

Oj det här blev längre än vanligt och inte riktigt det jag tänkt mig från början, ibland kommer tankarna och måste delas.

Any ways, här kommer barnens önskelista för julen 2013


Monster High dockor
Doktor set
Pennor och block
iPhone önskar sig alla flickorna
Smyckeskrin
Pyssel

Får se vad som finns i paketen i är, iPhone kommer dom inte att få!
Men det underlättar att ha en liten lista att gå efter.

Dags att fixa lite här hemma innan det är dags för glögg fest på AKS

Annonser